Apply now
+0420 728 921 524
5. května 620, 432 01 Kadaň

Cílem této výtvarné dílničky pro děti bylo vytvoření 3D draka, který ze své tlamy chrlil oheň. Jednalo se o papírovou hračku, kdy při fouknutí do dračí hlavy se rozevlály pruhy krepových papírů, které symbolizovaly zmíněné plameny.

Aktéři si nejprve vytvořili základ z ruličky od toaletního papíru. Tu polepili po obvodu naměřeným pruhem papíru libovolné barvy. Ruličku mohli dokreslit a zvýraznit detaily (např. šupiny) pomocí tužek, fixů nebo pastelek. Poté si děti vybraly z množství oček a dekoračních plyšových kuliček, tzv. pompon. Ty poslepovaly k sobě a následně pomocí tavné pistole připevnily k připravenému podkladu. Nastříhaly si krepový papír na cca 12 cm dlouhé a 1 až 1,5 cm široké pruhy, které vlepovaly do jednoho z otvorů ruličky (opačného, než byly nalepeny oči). Jakmile byl takto drak hotový, mohly ho děti ještě popřípadě dozdobit/doladit dalšími papírovými prvky z barevného kartónu – ostny, uši, kštice, křídla aj. dle své libosti. V tuto chvíli byla hračka dokončená a malí tvůrci si s ní mohly hrát. Za drobné pomoci dospěláka byla dílna vhodná pro děti již od 4 let..

Pomůcky: Rulička od toaletního papíru, barevné papíry, barevné kartóny, lepidla, tavná pistole, náplně do tavné pistole, kresebné pomůcky – pastelky, fixy, tužky, gumy, pravítka, krepový papír, dekorační kuličky (pompony) různých velikostí, nalepovací očka, nůžky, prodlužovací kabel.

Vybavení je pořízeno z projektu “Podpora polytechnického vzdělávání a gramotnosti v ÚK” (ÚK IKAP A2), který je spolufinancován Evropskou unií.

Comments are closed.
Follow edSuite
Kde nás najdete